Patronat Municipal d'Escoles d'Infants de l'Ajuntament de Palma

logo-pe
L’Ajuntament aprova el projecte de reforma de la nova escola d’infants del Districte Nord

4 de març de 2022

El projecte rebrà fons europeus Next Generation a través del Pla estatal de recuperació, transformació i resiliència i la Conselleria d’Educació i Formació Professional

Carrió: “El projecte s’ha fet de manera compartida amb la comunitat educativa i tenint en compte el projecte pedagògic del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants”

Palma, 4 de març de 2022.- L’Àrea d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma ha presentat aquest divendres 4 de març el projecte de reforma de la nova escoleta del Districte Nord, el qual rebrà fons europeus Next Generation mitjançant les subvencions de la Conselleria d’Educació emmarcades en el Pla estatal de recuperació, transformació i resiliència.

El local que es reformarà, situat al carrer de la Reina Maria Cristina 72-74, ocupa dues plantes baixes d’edificis que varen ser construïts els anys 1920 i 1932. El 1996 es va reformar precisament per a ser una escoleta d’infants i va funcionar fins al 2019.

Després d’un any i mig tancada, el Patronat Municipal d’Escoles d’Infants va llogar el local per a obrir-hi una escola infantil pública. Com que es troba en una zona d’una densitat de població molt gran i amb poca disponibilitat d’espais adequats per a acollir una escola de primer cicle d’Educació Infantil, un dels objectius serà aconseguir el màxim rendiment d’aquest local donant compliment a la normativa. D’aquesta manera, el nou centre disposarà de quatre unitats

El projecte preveu ampliar la superfície construïda de 319,62 metres quadrats a 343,88 metres quadrats. A més de les aules, hi haurà una zona de vestíbul, una aula polivalent, sales de direcció i de professorat, banys per al personal i una cuina. A un annex exterior hi haurà el magatzem, la bugaderia i banys per a ús públic i per als infants durant el pati.

La intervenció reformarà la planta baixa dels edificis originals, demolirà una ampliació que es va fer els anys 2002 i 2006 i ampliarà fins al límit permès la profunditat edificable. El projecte proposa que l’accés principal del centre s’ubiqui al carrer de Pons i Gallarza, amb la finalitat que l’entrada a l’escola es faci a través d’un espai obert i cobert. El pressupost de licitació és de 445.971,33 euros i el termini d’execució és de vuit mesos. La previsió de l’Àrea és que els treballs comencin el darrer trimestre de 2022.

“És una de les zones de Palma amb més necessitat d’una escoleta”, ha destacat Carrió, qui ha recordat que la de Can Alonso, al carrer de l’Arxiduc Lluís Salvador, és “la que té la llista d’espera més llarga”. El regidor també ha assenyalat que el projecte de la nova escoleta “s’ha fet de manera compartida amb la comunitat educativa i tenint en compte el projecte pedagògic del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants”. A més, Carrió ha recordat que aquest projecte s’emmarca en el pla de creació de places, amb 294 places noves fins al curs2024-25.

Per la seva part, la gerent del Patronat, Francisca Niell, ha explicat que la nova escoleta garantirà la ventilació de les aules i que l’espai del pati tindrà un mínim de 100 metres quadrats, amb serveis complementaris. “Estam molt satisfets de com s’ha treballat”, ha subratllat.

L’arquitecte responsable del projecte, Erik Herrera, ha detallat que “aprofitar al màxim l’edificabilitat del projecte ha estat clau”. “Malgrat respectar l’estructura original, donam la volta per a convertir el pati en un altre espai docent, en una aula exterior”.